GUIDED NATURE TOURS

Excursie in Kayak met Boswachter Staatsbosbeheer

Nieuw in 2019 zijn de excursies met Boswachter Manon van Wesel. Vanaf april 2019 zal ze wekelijks excursies in kayak verzorgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Het ontstaan van de Rottige Meente en de Flora en Fauna rondom de Scheene.

Het programma duurt van 09.00 uur-12.00 uur en zal twee keer per week worden aangeboden.

Natuurlijk komt ook de otter aan bod.  Alleen als de kwaliteit van het zoetwatermilieu in een gebied erg goed is, kan de otter hier overleven. De otter wordt niet voor niets “ De ambassadeur van het zoetwatermilieu” genoemd. In de Rottige Meente is de kwaliteit heel goed, hoe komt dat? Boswachter Manon vertelt het tijdens de excursie!

Voor opgave klik op deze link:Excursie in kayak met Boswachter Staatsbosbeheer

Dagtochten in Kayak onder begeleiding van een gids.

Beleef de mooie natuur  vanuit een kayak!

Tijdens deze tour vaar je de Scheeneroute, onderweg kom je door vier verschillende landschappen, o.a. door de Rottige Meente en maak je kennis met rivier de Linde. De groep vertrekt om 10.00 uur met lunch aan boord, onderweg kan je otter sporen, ringslangen en de purper reiger tegenkomen. Het peddelen door natuurschoon is bijna meditatief en aan het eind van de dag stap je heerlijk voldaan uit je Kayak.

Ervaring is niet vereist, iedereen kan leren Kayak varen, de boten zijn van een hoge kwaliteit zeer geschikt voor tour tochten.

Prijs pp:€ 55,- (incl. kayak en toebehoren, lunch,gids ) Data in  2019: zondag 28 april; zondag 12 mei; zondag 18 augustus; zondag 8 september.

Dagtochten kunnen ook zelfstandig, op eigen gelegenheid worden gevaren. Boek een kayak voor een dag en de route wordt meegegeven. Voor gevorderden is er tevens een extra lange route mogelijk. (nb tussen 1 november en 1 april worden sluizen niet bediend en is de vaarroute voor dagtochten beperkt)

Opgeven: via info@kayaktjongertours.nl

Boek nu uw kayak