GUIDED NATURE TOURS

Excursie in Kayak met Boswachter Staatsbosbeheer

Nieuw in 2019 zijn de excursies met Boswachter Manon van Wesel. Vanaf april 2019 zal ze wekelijks excursies in kayak verzorgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Het ontstaan van de Rottige Meente en de Flora en Fauna rondom de Scheene.

Het programma duurt van 09.00 uur-12.00 uur en zal twee keer per week worden aangeboden.

Natuurlijk komt ook de otter aan bod.  Alleen als de kwaliteit van het zoetwatermilieu in een gebied erg goed is, kan de otter hier overleven. De otter wordt niet voor niets “ De ambassadeur van het zoetwatermilieu” genoemd. In de Rottige Meente is de kwaliteit heel goed, hoe komt dat? Boswachter Manon vertelt het tijdens de excursie!

Zodra de data en tijdstippen definitief bekend zijn worden ze hier op de website gepubliceerd.

Wilt u op de hoogte blijven of alvast opgeven stuur dan een email naar:info@kayaktjongertours.nl, met daarin aantal personen

ovv Excursie in kayak met boswachter

Dagtochten in Kayak onder begeleiding van een gids.

Beleef de mooie natuur  vanuit een kayak!

Tijdens deze tour vaar je de Scheeneroute, onderweg kom je door vier verschillende landschappen, o.a. door de Rottige Meente en maak je kennis met rivier de Linde. De groep vertrekt om 10.00 uur met lunch aan boord, onderweg kan je otter sporen, ringslangen en de purper reiger tegenkomen. Het peddelen door natuurschoon is bijna meditatief en aan het eind van de dag stap je heerlijk voldaan uit je Kayak.

Ervaring is niet vereist, iedereen kan leren Kayak varen, de boten zijn van een hoge kwaliteit zeer geschikt voor tour tochten.

Prijs pp:€ 55,- (incl. kayak en toebehoren, lunch,gids ) In 2019 komen weer nieuwe data!

Dagtochten kunnen ook zelfstandig, op eigen gelegenheid worden gevaren. Boek een kayak voor een dag en de route wordt meegegeven. Voor gevorderden is er tevens een extra lange route mogelijk. (nb tussen 1 november en 1 april worden sluizen niet bediend en is de vaarroute voor dagtochten beperkt)

Opgeven: via info@kayaktjongertours.nl

 

Boek nu uw kayak

Vleermuizenavondexcursie

Voordat het donker wordt in je kayak stappen en op pad met de natuur gids om vleermuizen te gaan waarnemen, ze zien en horen communiceren! Ontdek , met een “ Batdetector” aan boord, de fascinatie van dit boeiende dier tijdens deze avontuurlijke excursie.

geplande datum: In augustus gaan we weer van start wil je als groep een eigen datum plannen neem dan contact met ons op!

Opstapplaats is aan de Tjonger, hiervandaan word je per boot naar het vertrekpunt gebracht waar de kayakken klaarliggen. De tocht duurt 2,5-3 uur. Prijs pp €35,00(incl. natuurgids, kayak, versnapering,vervoer per boot)

Opgave per mail naar info@kayaktjongertours.nl met daarin de volgende gegevens: Naam, aantal personen, telefoonnummer , gewenste datum.