GUIDED NATURE TOURS

Otterexcursie

De otter was verdwenen in Nederland maar sinds 2002 weer uitgezet. In Europa is dit de enig voorkomende ottersoort. Alleen als de kwaliteit van het zoetwatermilieu in een gebied erg goed is, kan de otter hier overleven. De otter wordt niet voor niets “ De ambassadeur van het zoetwatermilieu” genoemd. Een van de leefgebieden van de otter is de Rottige Meente. Tijdens de Otterexcursie in de Kayak wordt de levenswijze van de otter uitgelegd ga je op zoek naar sporen van de otter en maak je kans de otter tegen te komen. Daarnaast zal er tijdens de excursie ook veel aandacht zijn voor de libellen, juffers en roofvogels die vanuit je kayak volop te zien zijn.  Opgeven voor een van de onderstaande excursiedagen kan dmv  een email naar info@kayaktjongertours.nl, met daarin aantal personen en datum excursie. Prijs per persoon € 27,50 (incl, kayak huur, gids en versnapering)

Eerst volgende geplande datum in 2018 indien bekend wordt hier gepubliceerd.

De otterexcursie kan ook als prive tocht worden geboekt. Neem hiervoor contact op via info@kayaktjongertours.nl

Herfsttochten in Kayak onder begeleiding van een gids.

Beleef de mooie natuur in herfstkleuren vanuit een kayak!

Tijdens deze tour vaar je de Scheeneroute, onderweg kom je door vier verschillende landschappen, o.a. door de Rottige Meente en maak je kennis met rivier de Linde. De groep vertrekt om 10.00 uur met lunch aan boord, onderweg kan je otter sporen, ringslangen en de purper reiger tegenkomen. Het peddelen door natuurschoon is bijna meditatief en aan het eind van de dag stap je heerlijk voldaan uit je Kayak.

Ervaring is niet vereist, iedereen kan leren Kayak varen, de boten zijn van een hoge kwaliteit zeer geschikt voor tour tochten.

Eerst volgende herfsttocht in kayak: Zondag 21 oktober.

Prijs pp:€ 55,- (incl. kayak en toebehoren, lunch,gids )

Dagtochten kunnen ook zelfstandig, op eigen gelegenheid worden gevaren. Boek een kayak voor een dag en de route wordt meegegeven. Voor gevorderden is er tevens een extra lange route mogelijk.

Opgeven: via info@kayaktjongertours.nl

 

 

Boek nu uw kayak

Vleermuizenavondexcursie

Voordat het donker wordt in je kayak stappen en op pad met de natuur gids om vleermuizen te gaan waarnemen, ze zien en horen communiceren! Ontdek , met een “ Batdetector” aan boord, de fascinatie van dit boeiende dier tijdens deze avontuurlijke excursie.

geplande datum: In augustus gaan we weer van start wil je als groep een eigen datum plannen neem dan contact met ons op!

Opstapplaats is aan de Tjonger, hiervandaan word je per boot naar het vertrekpunt gebracht waar de kayakken klaarliggen. De tocht duurt 2,5-3 uur. Prijs pp €35,00(incl. natuurgids, kayak, versnapering,vervoer per boot)

Opgave per mail naar info@kayaktjongertours.nl met daarin de volgende gegevens: Naam, aantal personen, telefoonnummer , gewenste datum.