TOURS

TJONGER-TJEUKEMEER

Vanaf de Tjonger  ervaar je meteen de schoonheid van de prachtige natuur. Als je goed oplet is de kans groot dat je boven de rietkragen  een buizerd, slechtvalk, blauwe of bruine kiekendief waarneemt.

 

Lees verder

ROTTIGE MEENTE

De Rottige Meente – Kano door een historisch gebied waar de eerste bewoners zich al vestigden in de dertiende eeuw en hier meestal een armoedig bestaan opbouwden. Hier vond eind 19e begin 20e eeuw nog turfwinning plaats, Omdat de bodem erg nat was, leverde de landbouw niet veel op (daarom de naam Rottige Meente).

TJONGER TOUREN

Vanaf  het startpunt de rivier de Tjonger, vaar je eerst op een breed stuk van de oude rivier de Tjonger. Dit is nog niet gekanaliseerd op sommige stukken is de rivier 100 meter breed. Hier word je volledig opgenomen in het natuurschoon de stilte en de rust.

 

Lees verder

KayakTjongerTours

KayakTjongerTours is toegewijd aan de schoonheid van de natuur rondom de Tjongervallei en wil bijdragen aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk toerisme.

Het landschap met zijn natuurlijke schoonheid en schilderachtige kwaliteit heeft een enorme aantrekkingskracht, waarvan je in je kayak in alle stilte kunt genieten.http://www.zuidoostfriesland.nl

Boek nu uw kayak